Κωστής  Ραμπαβίλας

Kostis  Rampavilas
 
Ηθοποιός


Ο Κωστής Ραμπαβίλας είναι ηθοποιός και είναι αριστούχος απόφοιτος της Υποκριτικής Κατεύθυνσης του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. (Integrated Master). Εργάστηκε για 4 χρόνια περίπου ως ηθοποιός στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), σε μια συνέχεια της συνεργασίας του με σημαντικούς σκηνοθέτες (Μ. Μαρμαρινός, Γ. Καλαβριανός, Χ. Χατζηβασιλείου κ.α.).
Οι τελευταίες τηλεοπτικές συμμετοχές ήταν στη σειρά ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ και ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Συμμετείχε επίσης σε αγγλόφωνες σειρές, όπως στη βραβευμένη με Emmy Καλύτερης Σειράς TEHRAN (Apple TV+) και στη σειρά GREEK SALAD (Amazon Prime Videos).
Για τη μεγάλη οθόνη, η τελευταία του συμμετοχή ως ηθοποιός ήταν στην αγγλόφωνη ταινία μεγάλου μήκους SUPPORT GROUP OLYMPUS, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης.
Για την ερμηνεία του στην τελευταία ταινία ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία και τρεις υποψηφιότητες Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερου Ηθοποιού σε Β’ Ρόλο.
H συγκεκριμένη ταινία είναι διαθέσιμη για προβολή στις πλατφόρμες Apple TV+, Amazon Prime Videos, Xbox, Vudu, Vimeo, Google Play κ.α. σε όλες τις αγγλόφωνες χώρες.
Τέλος, έχει τιμηθεί επίσης με ένα διεθνές βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σεναριογράφου (Μικρού Μήκους), καθώς και ένα διεθνές βραβείο και μια υποψηφιότητα Καλύτερου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους για το σενάριό του με τίτλο ΆΒΥΘΟΣ.

(2024)  




Link & Video





Kostis Rampavilas- Film & TV Showreel

Kostis Rampavilas- Theatre Showreel

Röyksopp - Running To The Sea (by Trifon Petros)



email english