Μιχάλης  Κόκκινος

Michalis  Kokkinos
 
Ηθοποιός
Διδασκαλία Ηθοποιών
Μουσικός
Μουσική Επιμέλεια


Εμπειρία
O Μιχάλης Κόκκινος είναι ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης με έδρα τον Πειραιά.  Συνεργάστηκε με το λαϊκό θέατρο Πειραιά από το 1987 έως το 1995 σε παραγωγές όπως:  Αντιγόνη Σοφοκλή (Αγγελιαφόρος), Ειρήνη Αριστοφάνη  ( Ερμής ), Πλούτος Αριστοφάνη (Βλεψίδημος), Παραμύθι χωρίς όνομα (Πρωτομάστορας), Η γειτονιά του Τσέχωφ (Γκρηγκόρι), Αντιγόνη Σοφοκλή (Κρέων). Με το Θέατρο του Παιδιού και την Ελληνική Θεαμάτων από το 1999 έως το 2013 με έδρα το Θέατρο αποθήκη και παραγωγές όπως : Μια μέρα με τον Αίσωπο (Δικαστής), Σταχτοπούτα (Αμαξάς), Ευτυχισμένος Πρίγκιπας (Δημοτικός Υπάλληλος), Ο κήπος με τις 11 γάτες (Νώε), Εγωιστής Γίγαντας (Γίγαντας) κ.α. 
Συνεργάστηκε με την εταιρεία Παλκοσένικο και την παραγωγή Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Κνωσός (Τεύκρος, Αιγύπτιος Αγγελιαφόρος). Με το Θέατρο KOPONET και την παραγωγή Αλαντίν. Με το Θέατρο της ημέρας και την παραγωγή : Παραμύθια Ανατολής. Με τον Φραντζή στην Ταινία Ευτυχία (Τζογαδόρος). Στην τηλεοπτική διαφήμιση trezolie (Ψυχίατρος).
Δίδαξε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες τόσο παίδων όσο και ενηλίκων σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις . Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής θεάτρου για εφήβους. Ίδρυσε και διεύθυνε την ορχήστρα ποικίλης μουσικής Ακρόαμα. Ίδρυσε τον πολιτιστικό σύλλογο Χοροωδή άνω κορυδαλλού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Ωδείο Ακρόαμα, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας spotlight art & culture. 
Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από διάφορους φορείς, Ιθώμαιο Φεστιβάλ, ΧΑΝ Νίκαιας, Δήμος Κερατσινίου, Δήμος Οινοφύτων. Συμμετείχε σε φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.


(2020)









email english