Κωνσταντίνος  Γιαννακόπουλος

Konstantinos  Gianakopoulos
 
Ηθοποιός
Σκηνοθέτης


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (1997)

Τελειόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Την φετινή θεατρική χρονιά 2015-2016 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στον «Γαλιλαίο» του Μ. Μπρεχτ σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και στην «Άννα Καρένινα» σκηνοθεσία Π.Ζούλια στο Κοτοπούλη-Ρεξ .
Με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ συνεργάστηκε επίσης στα έργα «Πιάφ» της  Παμ Τζέμς σκην.Π. Ζούλιας , «Μυστικοί  αρραβώνες» του Ξενόπουλου σκην..Σ. Χατζάκης , «Αμφιτρύων» του Μολιέρου σκην.Λ.Βογιατζής  (Επίδαυρος  2012), «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ι.Καμπανέλλη» σκην.Γιάννης Κακλέας, «Αντιγόνη» σκην.Τ.Τζαμαριάς ,«Ο Πρίγκιπας του Χόμπουργκ» του Κλάϊστ σκην.Λ.Βογιατζής-σκηνήREX 2008 ,«Αχαρνείς» σκην.Β.Θεοδορώπουλος (Επίδαυρος 2005) ,«Ποια Ελένη»σκην.Ρέππας-Παπαθανασίου-Σκηνή REX 2003-4, «Μιζερέρε» σκην.Κ.Τσιάνος Σκηνή Rex 2002 και «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σκην.Κ.Τσιάνος (Επίδαυρος 2002), «Ορέστεια»σκην.Γ.Κόκκος (Επίδαυρος2001)
Θέατρο «Θησείον» στο «Αμάρτημα της μητρός μου» του Γ.Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. (Βιζυηνός) (2014)
Με το Θέατρο Badminton  και την 5η Εποχή  στα έργα «Ποιός τη ζωή μου..»(2013) ,«Μαουτχάουζεν» του Ι.Καμπανέλλη (2012) κ στην «Οπερα της πεντάρας» του Μ.Μπρεχτ(2009) σε σκην Θ.Μουμουλίδη.
 Με το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο διήγημα «Η άλλη» της Ι.Καρυστιάνη(2013) σκην.Γ.Τσορτέκης, 
Με τη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ του Λ.Βογιατζή στην «Αντιγόνη» (επίδαυρος 2006 και 2007),με το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ στην «Εκδίκηση» του Τ.Κυντ σκην.Κ.Ευαγγελάτου(2009)  και «Οιδίπους Τύραννος» σκην.Σπ. Ευαγγελάτος (Επίδαυρος 2010), με το Θέατρο ΚΑΠΠΑ στην παραλογή «Του νεκρού αδελφού» σκην.Σ.Χατζάκης(2009)& Ευρωπαϊκή περιοδεία, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων (Καλοκαίρι 2013) στο «Αμάρτημα της μητρός μου» του Γ.Βιζυηνού σκην.Δ.Αβδελιώδης, με το Θεσσαλικό θέατρο στο «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή σκην.Γ.Ιορδανίδης (Επιδαυρος 2004) με την Esther A. Gonzales στην παράσταση «mala junta» (2010-11 θέατρο Olvio). Συνεργάστηκε επίσης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου(1998) στα έργα «Ο μικρός Πρίγκιπας» Α.Exupery  και «Λεπρέντης»του Χουρμούζη και της  Κοζάνης(1999) στην «Ειρήνη» του Αριστοφανη, «Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» «Το τραγούδι του έρωτα» και τους σκηνοθέτες Κ.Φαρμασώνη,Θ.Εσπίριτου, Π.Οικονομοπούλου,Ν.Νικολάου-και το θέατρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ(2000) στους «Δακτυλογράφους»του Μ.Σίσγκαλ σκην.Γ.Γκικαπέπας
Ως ηθοποιός συμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Πειραματικού θεάτρου στο Καϊρο με την παράσταση «Οιδίπους 2+2» σε σκην.Δ.Βέργαδου (ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ- 2007)
.Εχει τραγουδήσει σε συναυλία με την Ευγ.Συριώτη,στο CD της Καλλιόπης Βέττα «Στο φώς»,και πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «escape» με τη Σια Κοσκινά (θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ-2008).
Σκηνοθέτησε επίσης την παράσταση «Ασπρος δράκος» (Θέατρο με κούκλες) και το cabaret «Ο μαύρος σκύλος». (Faust & Half Note)
Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στη σειρά του Mega «Κλεμμένα όνειρα» ενω εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στις σειρές Τα παδιά της Νιόβης,Επτά Θανάσιμες Πεθερές,Αγρια Παιδιά,Καρυωτάκης, Η γεννιά των 592 ευρώ ,Να με προσέχεις,Ο μεγάλος θυμός  κ.α. Στον κινηματογράφο έπαιξε στο «Ριζότο» της Ο.Μαλέα και στο «Γαλάζιο φόρεμα» του Γ.Διαμαντόπουλου και στην ταινία μικρού μήκους “Hear  me out”  του Ανρόνικου Δημόπουλου (L.A. Greek film Festival)Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαίου Δράματος και χρήσης φωνής και αναπνοής στο θέατρο με τους Λυδία Κονιόρδου,Νίκο Μαστοράκη,Αντζελα Μπρούσκου κ.α.
Διδάσκει Ιστορία Ελληνικού μουσικού θεάτρου στην P.M.T.P school της Σίας Κοσκινά

(2016)


Σχετικά links


Μαουτχάουζεν  
Η Όπερα της Πεντάρας  
Αχαρνής  
Φιλοκτήτης  
Ποια Ελένη;  
Ιφιγένεια εν Αυλίδι  
Κόκκινος Κύκλος  
Ριζότο  
Ορέστεια  
Να με προσέχεις  
Μαύρο Γάλα  
Ο Μεγάλος Θυμός  
Η Αγάπη Άργησε Μια Μέρα  







email english