Γιάννης  Λασπιάς

Giannis  Laspias
 
Ηθοποιός
Σκηνοθέτης
Συγγραφέας


 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Φωτιάδη με εξετάσεις από το υπουργείο πολιτισμού. Αποφοίτησε επίσης από το τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, με πιο πρόσφατες τις ακόλουθες :  “CLOSER” του Patrick Marber, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη στην κεντρική Σκηνή του θεάτρου 104 ,  «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λ. Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή στο θέατρο Τόπος Αλλού».
Έχει  πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές παραγωγές, με πιο πρόσφατες τις ακόλουθες μεγάλου μήκους: “Δέκα μερες, δέκα χρονια” σε σκηνοθεσία-σενάριο Αργύρη Θανάσουλα, “Χιγκίτα η Κλωτσιά του Σκορπιού” σε σκηνοθεσία – σενάριο Αλέξανδρου Βούλγαρη.
Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραγωγές με πιο πρόσφατες την παράσταση «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» της Λ. Βερτμίλερ στην κεντρική σκηνή του Bios, την παράσταση , Το δικό της δωμάτιο στην κεντρική σκηνή του θεάτρου 104.
Έχει γράψει δύο θεατρικά έργα (Camille Claudel Mudness, Το δικό της δωμάτιο)που κυκλοφορούν από την Κάπα Εκδοτική.

(2020)


Σχετικά links


1984  
Βερολίνο 1989, Ιστορίες μιας Πόλης  







email english