Δημήτρης  Παναρετάκης

Dimitris  Panaretakis
 
Ηθοποιός
Μουσικοσυνθέτης
Σκηνοθέτης


«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας - το Μιούζικαλ», που ανέβηκε στον πολυχώρο ‘Ατλαντίς - Classic Cinemas’ στις 2/12/2012, αποτελεί την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στην Ελλάδα, ενώ το 2013 σκηνοθέτησε και συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για την παιδική/εφηβική παράσταση «Που ‘ν’ το δαχτυλίδι; Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο» εμπνευσμένο από την τριλογία του Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». 


Το καλοκαίρι του 2014 συνέθεσε μουσική για τη μικρού μήκους animation ταινία «Ίκαρος: Άλμα στο μέλλον» (σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη), εμπνευσμένη από το μύθο του Ίκαρου και του Δαίδαλου. Το Σεπτέμβρη του 2014 σκηνοθέτησε εκ νέου την παράσταση «Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών» στο Θέατρο Χατζηχρήστου (πρώην Ορφέας). 

Το 2015 ολοκλήρωσε τη διασκευή και μελοποίηση της rock opera «Ακολούθα με», μια σύγχρονη διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Βάκχες», χρησιμοποιώντας τη μετάφραση του Κ. Βάρναλη. 

To 2017 προσκλήθηκε από τη θεατρική ομάδα On the RoAd να σκηνοθετήσει τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλι Μπροντέ, σε μια θεατρική διασκευή της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ. Το έργο έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του Θεάτρου Εμπρός, στις 15 Μαρτίου 2017, όπου εκτός από τη σκηνοθεσία υπέγραψε και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης, συνθέτοντας πρωτότυπη μουσική. Τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» ήταν η πρώτη παράσταση στην οποία συμμετείχε ως ηθοποιός στην Ελλάδα, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Χήθκλιφ. 

Το 2017/2018 ενσάρκωσε τον Διονύσιο Σολωμό στην παράσταση "ΦΩΣ. Διονύσιος Σολωμός'. (Σκηνοθεσία/Μουσική: Δ. Παναρετάκης)

(2018)









email english