Θωμάς  Κινδύνης

Thomas  Kindinis
 
Ηθοποιός
Σκηνοθέτης
Μουσική Διδασκαλία


Ο Θωμάς Κινδύνης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικοδιδάσκαλος.

Φοίτησε πλάι στο Δ. Ροντήρη για 11 χρόνια που ήταν και τα τελευταία της ζωής του, ενώ υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη το 1973.

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Βυζαντινή μουσική πλάι στον Απόστολο Βαληνδρά από όπου και πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής , ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή του Σίμωνα Καρά. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίων Ευρωπαϊκής μουσικής, (Μουσικοδιδάσκαλος, Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας) καθώς και Μουσικοκινητικής Αγωγής Συστήματος C. ORFF (SCHULWERK ZENTRUM SALZBURG).

Σπούδασε ακόμα Φωνητική και Τραγούδι με την Ηρώ Πάλλη, ειδικεύτηκε πλάι στο Δ. Ροντήρη στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, το οποίο δίδαξε, καθώς και Υποκριτική και Μουσική για 10 χρόνια στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη. Επιπλέον, σπούδασε Κίνηση, Χορό και Έκφραση πλάι στην FRANCE SCHOTT BILLMANN και είναι πτυχιούχος της μεθόδου χοροθεραπείας με βάση την Πρωτόγονη Έκφραση του ιδρύματος ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DE L' EXPRESSION PRIMITIVE. Έχει μελετήσει πλάι στο Δ. Ροντήρη Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Δημοτικό τραγούδι και Ελληνικούς χορούς.

Επαγγελματική Εμπειρία
Θέατρο:Τρία χρόνια το Άρμα Θέσπιδος όπου περιόδευσε σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, με το θέατρο Κνωσός του Χ. Τσάγκα, με το θέατρο Άλφα του Ληναίου και Φωτίου, με το θέατρο της Άννας Βαγενά, με το θέατρο του Ν. Περέλη, με το Δημοτικό θέατρο Κρήτης και Πάτρας, κ.α.

Ως ηθοποιός έχει παίξει από το 1975 μια σειρά ρόλων κυρίως κλασσικού ρεπερτορίου, όπως Αίαντα, Νεοπτόλεμο, Αίγισθο ( στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου), Ωκεανό (στο Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου), Πενθέα (στις Βάγχες του Ευριπίδη), σε διάφορα μεγάλα θέατρα όπως Επίδαυρος, Ηρώδειο, Φιλίππους κ.α.

Τηλεοπτικές Σειρές: «Το σπίτι για Πέντε», «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» , «Το Μονοπάτι της αγάπης», «Μοιραίο πάθος», «Λάμψη», «Επιθυμίες», «Φιλοδοξίες», κ.α.

Κινηματογράφος: «Η Αριάδνη μένει στη Λέρο», «Μ’ αγαπάς» του Πανουσόπουλου, «Ελεύθερη κατάδυση»

Σκηνοθεσίες: Ως σκηνοθέτης έχει σκηνοθετήσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, Δημοτικά Τραγούδια (της Λυγερής και του Χάρου, του Μαυριανού και της Αδελφής του, τη Λαμπηδόνα, τα Τραγούδια του Φεγγαριού, κ.α.) σε μουσικοθεατρική δομή, μουσικοκινητικές παραστάσεις, (Μουσικές του Κόσμου) Όπερα, ( LA MARTIRE) του Σαμάρα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, διάφορες παραστάσεις παιδικού θεάτρου, (Παρέα με τ' άστρα στης Μουσικής τα Κάστρα) του Β. Αναγνώστου Μπρέχτ,(τρόμος κι αθλιότητα του Γ' Ράιχ) Άλμπυ, (Ζωολογικός κήπος) Τ. Ουίλιαμς (η Αδέσμευτη), Λόρκα (Γέρμα), Λούλας Αναγνωστάκη (η Πόλη) κ.α. Επίσης έχει σκηνοθετήσει στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, τη «Λαμπηδόνα».

Διδασκαλία: Έχει διδάξει σε Δραματικές Σχολές, (Π. Κατσέλη, Πειραϊκό Ωδείο) σε Ωδεία (Ωδείο Αττικής, Γλυφάδας) καθώς και σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, (Σχολές Αυγερινοπούλου). Επίση,ς έχει διδάξει νηπιαγωγούς και δασκάλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Μαράσλειο Σχολή με θέμα το μουσικοκινητικό σύστημα του C. ORFF και στον Ο.Ν.Α του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Επικοινωνία και Τέχνη» καθώς και «Οργάνωση και Τέχνη», στο Δήμο Άνω Λιοσίων με θέμα «Εργασιακή Επικοινωνία», στο Δήμο Λαρίσης με θέμα «Τεχνολογία Μελέτης», στο Δήμο Καλύμνιων με θέμα «Οργάνωση Επιχειρήσεων», «Επικοινωνία και Τέχνη» και «Τεχνολογία Μελέτης»

Έχει διδάξει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, χοροθεραπείας, μουσικής στους Δήμους Ιλίου, Καλύμνου, Λάρισας, Μυτιλήνης.

Δημιουργική Πορεία
Έχει ιδρύσει τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», όπου εδρεύει στην Αθήνα, έχει διδάξει Αρχαία Τραγωδία, και Ελληνική Παράδοση και τα έργα που ανέβασε περιόδευσαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και οι παραστάσεις φιλοξενήθηκαν από πολλά επίσημα φεστιβάλ, όπως Ηρώδειο, Λυκαβηττός, Κασσάνδρα, Οινιάδες, Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, Θέατρο Πέτρας, Υπαίθριο θέατρο Κοζάνης, κ.α. Στα πλαίσια ων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης» έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικούς κύκλους και προγράμματα για ενήλικες και παιδιά.

Μεταξύ αυτών το «Κίνηση Λόγος & Ρυθμός», Εργαστήρι Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας και το « Παιδί & Τέχνη» που φιλοξενεί παιδιά από 3 έως 15 ετών.


Σχετικά links


Λίτσα.com  
Έλα ν' Αγαπηθούμε  
Φιλουμένα Μαρτουράνο  
Ηλέκτρα  
Τα Τραγούδια του Φεγγαριού  
Ηλέκτρα  
Λαμπηδόνα  
Έλλη και Άννα  
Μοιραίο Πάθος  
Το Μονοπάτι της Αγάπης  
Τελευταίο Αντίο  
Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά  
Οι Φρουροί της Αχαΐας  
Οι Τελευταίοι Εγγονοί  email english