Ναταλία  Στυλιανού

Natalia  Stylianou
 
Ηθοποιός
Χορογράφος


Πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής «Βεάκη» το 1995.
Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ε. Πίττα, Π. Οικονομοπούλου, Ε. Θεοδώρου, Δ. Οικονόμου, Μ. Λ. Παπαδοπούλου, Λ. Μελεμέ, Β. Νικολαΐδη, Μ. Λυμπεροπούλου, Κ. Αρβανιτάκη, Β. Αρδίτη, Θ. Αμπαζή, Κ. Ευαγγελάτου, Ν. Καμτσή, Ο. Τάτση, Ν. Γκεσούλη,Φ. Τζανετοπούλου, Ι. Παπλωματά. Από το 2001 μέχρι το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου με σκηνοθέτη τον Στ. Λιβαθινό.
Έχει εργαστεί ως Βοηθός Χορογράφου της Ε. Πίττα σε τρεις παραγωγές στην Επίδαυρο. Έχει παίξει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το 1996 πήρε το Κρατικό Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Ο Οργασμός της Αγελάδας”. Το 2010 και το 2012 πήρε το Πρώτο Βραβείο Χορογραφίας και Σκηνικής κίνησης στο Φεστιβάλ Κορίνθου για τις παραστάσεις “Ηρακλείδαι” του Ευριπίδη και “Εθνικότητά Μου - Το Χρώμα Του Ανέμου” του M.Visniec, σε σκηνοθεσία του Ν. Γκεσούλη.
Συνεργάτης του Δ. Οικονόμου στο Στούντιο Θεατρ-ώ-ον.
Από το 2010 αναλαμβάνει την επιμέλεια κίνησης - χορογραφία της Αφής της Φλόγας στην Τελετή Έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Δρόμου.
Από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013, εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Youth in Action, «YITAC 1» με θέμα “Πώς Αντιμετωπίζουν οι Νέοι την Οικονομική Κρίση” ως υπεύθυνη, συντονίστρια και σκηνοθέτης της ελληνικής ομάδας νέων, με παραστάσεις στην Κορσική και στο Βερολίνο.
Σήμερα εργάζεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +, «YITAC 2 – aiming at the future» ως υπεύθυνη, συντονίστρια και σκηνοθέτης της ελληνικής ομάδας νέων, με παραστάσεις στην Αθήνα.
Έχει διδάξει σε δραματικές σχολές (Ωδείο Αθηνών, κ.ά.). Σήμερα διδάσκει υποκριτική στο στούντιο της εταιρίας Ἕως-art.

(2015)


Σχετικά links


Η Λέξη Πρόοδος στο Στόμα της Μητέρας μου Ηχούσε Πολύ Φάλτσα  
Be.Bea  
Χάρισμα  
Το Τέλος του Παιχνιδιού  
Καρυωτάκης  
Γ4  
Ζωρζ Νταντέν  
Πλαστελίνη  
Ταρτούφος  
Οι Δέκα Εντολές  
Το Όνειρο  
Γαμήλια Νάρκη  
Γούνα  
Μήδεια  
Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών  
Ο Οργασμός της Αγελάδας  







email english