Ordino
Πιπίνου 92
Αθήνα 104 46

τηλ: +30 210 8223798
email: ordino@ordino.gr

Γιώργος Σιούγας, σκηνοθέτης

Εξαιρετικό πια το Ordino, απόλυτα οργανωμένο, εύκολο στην χρήση και δικτυωμένο.

Ημερολόγιο > 31/3/2021  Νέα

Χριστίνα Σωτηρίου: Μια Ελληνίδα προβάλλει την Ελλάδα

Χριστίνα Σωτηρίου: Μία πανέμορφη και πολύ ταλαντούχα ηθοποιός που προβάλλει και κάνει γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο.

Ποιος είπε ότι οι ευκαιρίες σταμάτησαν λόγω του κορονοϊού; Ειδικά στο χώρο της τέχνης όποιος το είπε κάνει λάθος, καθώς βλέπουμε ότι ταινίες παρά τα εμπόδια συνεχίζουν να γυρίζονται και να προβάλλονται, όπως και σειρές ιδιαίτερα εμπορικές σε πλατφόρμες σαν το NETFLIX κλπ. Στα τέλη του 2019, λίγο πριν μας χτυπήσει την πόρτα ο ιός, μια Ελληνίδα ηθοποιός συνεχίζει να κάνει διεθνή καριέρα!

Την γνωρίσαμε (όχι εμείς ακόμα, αλλά περισσότερο οι Αμερικάνοι και όλες οι ισπανόφωνες χώρες) στην ισπανικής παραγωγής σειρά του NETFLIX «El señor de los cielos», η οποία αναφέρεται στη ζωή ενός βαρώνου της κοκαΐνης στο Μεξικό!

Ο λόγος για τη Χριστίνα Σωτηρίου, η οποία μετά το πέρασμά της από τον 7ο κύκλο της επιτυχημένης ισπανικής σειράς, ήρθε η πρόταση από το Ιράν! Σε μια δύσκολη περίοδο για όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα για την ασιατική χώρα, καθώς το αντίστοιχο περσινό διάστημα και έως ότου εξαπλωθεί ο ιός σε όλο τον πλανήτη, το Ιράν βρισκόταν στην 3η θέση σε αριθμό κρουσμάτων και σε νεκρούς. Τελικά η Σωτήριου ταξίδεψε στην Ασιατική πόλη και δέχτηκε να υποδυθεί την Πελαγία στην υπερπαραγωγή «Σαλμάν Φαρσί».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιρανική παραγωγή μέχρι τώρα, όπου τα γυρίσματα ξεκίνησαν τέλη του 2019 και θα ολοκληρωθούν σε 4 χρόνια. Μεγάλα ονόματα του Ιρανικού κινηματογράφου και του θεάτρου συμμετέχουν, με συνεργεία που θυμίζουν Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, με σκηνικά στην έρημο, με εκατοντάδες κομπάρσους, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Davood Mirbagheri, ενάς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Ιράν. Ο στόχος των παραγωγών είναι τα 46 περίπου επεισόδια της σειράς να προβληθούν κι εκτός των συνόρων (ίσως σε NETFLIX, National Geographic κ.α.).

Η σειρά είναι ιστορική και διαδραματίζεται πολλούς αιώνες πίσω, συγκεκριμένα στη ζωή του Σαλμάν Φαρσί, ο οποίος ήταν ακόλουθος του Μωάμεθ κι ο 1ος Πέρσης που ασπάστηκε τον Ισλαμισμό και τον διέδωσε στην Περσία. Η Σωτηρίου υποδύεται την Πελαγία με καταγωγή από την Ελλάδα και την Πέτρα της Ιορδανίας, την οποία πούλησε ο πατέρας της ως σκλάβα σε έναν Ρωμαίο στρατιώτη -τον οποίο υποδύεται άλλος ένας Έλληνας ηθοποιός ο Πάνος Γκόγκος.

Η επιθυμία της ηρωίδας είναι να κερδίσει την ελευθερία της και να εκδικηθεί τον πατέρα της, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο της μητέρας της, την οδηγούν σε μια σειρά περιστατικών. Στο ταξίδι από την σκλαβιά προς την ελευθερία συναντά τον Ρούζμπε (μετέπειτα Σαλμάν Φαρσί), που τον υποδύεται ο ανερχόμενος Ιρανός ηθοποιός (Amir Rezzaei). Ο Ρούζμπε γοητεύεται από την ομορφιά της Πελαγίας και προσφέρεται να την βοηθήσει… Ετσι ξεκινάει μια ιστορία αγάπης με πολλά εμπόδια και περιπέτειες. Ο χαρακτήρας της Πελαγίας (να σημειώσουμε εδώ ότι αρχικά τον υπολόγιζαν για λιγότερες εμφανίσεις, αλλά οι άριστες εντυπώσεις που άφησε η Ελληνίδα ηθοποιός στον σκηνοθέτη του έδωσε το κίνητρο να μεγαλώσει το ρόλο της). Η ιστορία της ξεκινάει από τα 20 χρόνια της και ολοκληρώνεται στα 40 της, όπου με ειδικό μακιγιάζ την υποδύεται η ίδια η ηθοποιός.

Στη σειρά παίρνουν μέρος κι άλλοι Έλληνες ηθοποιοί όπως είναι οι Νίκος Πουρσανίδης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Μάνος Πίντζης, Πάνος Γκόγκος και Γιάννης Σπαλιάρας. Να σημειώσουμε ότι όλη η σειρά έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο Ιράν, ενώ εντός του 2021 η παραγωγή σκέφτεται να κάνει κάποια γυρίσματα σε Γεωργία ή Αρμενία (εξαρτάται βέβαια από την πορεία του ιού και γενικότερα της κατάστασης). Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε όλη τη σειρά οι πρωταγωνιστές μιλούν Περσικά και Αρχαία Ελληνικά, ενώ το μοντάζ για να ολοκληρωθεί το τέλειο αποτέλεσμα που προσδοκά ο σκηνοθέτης θα διαρκέσει σχεδόν 1 χρόνο. Η προβολή της υπολογίζεται προς τα τέλη του 2023 με αρχές του 2024…


Σχετικό link: https://www.sportime.gr/tops/specials/christina-sotiriou-mia-ellinida-provalli-tin-ellada/?fbclid=IwAR2JuteienXM7_OLNiIK3X1J69vQ6eNUPCIwJqZCe3L815RdOLmt4opxf2w

Σωτηρίου Χριστίνα